Visie op onderzoek.


28 november 2017

Burgeravonden. Niet alleen informeren, maar ook informatie halen.

Bij verandertrajecten binnen gemeenten wordt er in het kader van burgerparticipatie, regelmatig gekozen voor burgeravonden.

 

Hoe zorg je ervoor dat je avond levendig en positief verloopt, waarbij je niet alleen maar voorlichting geeft maar ook nuttige informatie verkrijgt over hoe burgers denken en doen? 7 november 2017

Een klanttevredenheidsonderzoek... en dan?

Tevreden klanten komen terug. Om die reden zijn klanttevredenheidsonderzoeken populair.

 

Mira geeft een aantal tips over hoe je zorgt dat deze onderzoeken praktische handvatten opleveren en ze vertelt over de prioriteitenmatrix.23 oktober 2017

Representativiteit: meer dan een grote steekproef.

Vaak wordt een onderzoek representatief genoemd wanneer veel mensen aan het onderzoek deelgenomen hebben. 

Toch zeggen aantallen niet altijd alles. 

 

Mira vertelt over hoe je de representativiteit van een onderzoek kunt verbeteren door verder te kijken dan alleen een grote steekproef.
9 oktober 2017

Afvalonderzoek onder burgers.

Afval is een uitdaging voor ons allemaal. Afvalbeleid staat daarom ook op de agenda van úw gemeente. Door afvalstromen goed te laten scheiden, kan de gemeente deze stromen als grondstoffen verkopen: dat bespaart het milieu en het levert nog geld op ook.  

 

Maar... hoe krijg je de burgers zo ver om afval te scheiden? Mira legt uit over hoe je met burgers in gesprek kunt gaan over dit onderwerp.25 september 2017

Een andere kijk op brainstormen.

Brainstormen. Dat is vaak erg inspirerend. Maar soms gaat het tijdens een brainstorm alle kanten op. Zelfs als je meeschrijft op een flipover of deelnemers gekleurde briefjes laat plakken, is het dan moeilijk om zo'n sessie te gebruiken voor concrete vervolgstappen. 

In zo'n geval biedt de Delphi methode uitkomst!
12 september 2017

Bekijk het eens vanuit een ander perspectief!

Tijdens een groepsbijeenkomst nodigen we de deelnemers uit om niet alleen hun eigen mening te geven, maar ook om zich te verplaatsen in een ander. 

Mira zet uiteen hoe ze dat aanpakt.